ISMERKEDJEN MEG LEGÚJABB FEJLESZTÉSŰ SZÉLTURBINÁINKKAL !

Ezen turbinák megalkotását az elérhető legnagyobb energiahozam motiválta. 

       A turbináink formája több ismert turbinaforma optimális  ötvözete,  azaz  hibridje -  a  tipusnevek  is  erre utalnak. Az évtizedes fejlesztések  alatt  több  mint 300  formát,  méretet  és  állásszöget  modellezett  és  analizált  ki egy  belga  mérnök, Alex Erauw.

     Alex  Erauw  a lehető  legnagyobb  hatásfokot  az úgynevezett Vortex hatás kihasználásával érte el. Ez az aerodinamikai jelenség szárnyak forgásterén belül üzemszerűen jelentkező turbulenciák szívó hatása, mely nyomáscsökkenést okoz belül, míg kívül ugye ott a szélnyomás. Ez egyfajta mechanikai öngerjesztés, mellyel elképesztően magas, 36 % -os hatásfokot ért el.

IMG_0361.jpg

Függőleges szárnyak

         A legtöbb szélturbinával, szélerőművel ellentétben a WINDYMOVE szélgenerátorok függőleges szárnyakkal rendelkeznek, és nem kell a szélbeállással foglalkozni - fújhat bármerről a szél, nincs beállási időveszteség.

     Intelligens vezérlés  gondoskodik  róla, hogy  már  nagyon  alacsony, 2,5 m/s -szélnél elkezdjen termelni a berendezés. A vezérlés a generátor tekercseinek  fokozatos  kiterhelésével  teszi  lehetővé,  hogy alacsony szélsebességnél ne fékezze állóra a rotort  visszaható terhelési elektromágneses fékerő. 

 További  előny,  hogy a  függőleges  lapátok  nem  vágnak bele a légáramba,  amely  sokkal hatékonyabb és halkabb működést     eredményez. Ezért csupán 3 dB a zajkibocsátás.

         A 3db zajkibocsátás  gyakorlatilag  az ember  által hallható  tartományon  kívül  esik.  A  falevelek zizegése vagy az emberi   beszédhang  is  hangosabb nála,  így  egy  panelház  vagy  társasház  tetején sem  zavarják a lakókat.  Használatukkal  nagyon     jelentős költséghatékonyság érhető el.

IMG_3815.jpg

A Vortex hatás, valamint a berendezés vezérlése teszi lehetővé azt a kiemelkedő hozamot, ami kiemel bennünket a mezőnyből.

A szélturbinák  esetében  az egyik  legkritikusabb  tényező  környezetre  gyakorolt  zajhatás.  Ebben is   kiemelkedően  teljesítünk.
Hybrid  turbináink  nem  vágnak  bele f üggőlegesen  a légáramba,  mint a  vízszintes tengelyű szélgépek, ezért gyakorlatilag nincs zajhatásuk, nincs az a jól ismert 35-50 decibeles zavaró surrogás. A WINDYMOVE szélgenerátorok emiatt a sűrűn beépített városi felhasználásra is tökéletesek. Mivel gyakorlatilag nincs hangjuk, és nagyon magas a területre vetített energisűrűségük, kézenfekvő választás például egy társasház számára, és ideális kiegészítése is lehet egy napelemtelepítésnek.

logo2018_1.png